Nexenta Software Defined Storage

Nexenta

Nexenta is een bedrijf uit silicon valley wat software defined storage systemen levert. Het is opgericht in 2005 en is midden 2008 begonnen met het leveren van het product NexentaStor. NexentaStor is begonnen als een op OpenSolaris gebaseerde software defined storage appliance met als onderliggende technologie het door Sun Microsystems ontworpen ZFS ‘the last word in filesystems’.

NexentaStor versie 5.0 is uit maar nog niet beschikbaar als trial download op de Nexenta website. Heb je interesse, neem contact op dan regelt Inprove IT een Trial voor je.

Inprove IT Infrastructure Solutions levert sinds eind 2008 complete oplossingen op basis van NexentaStor in combinatie met enterprise hardware componenten. Nog steeds levert Inprove IT Infrastructure Solutions complete oplossingen op basis van NexentaStor, onder andere full ssd high availability storage voor gebruik als primary storage in combinatie met bijvoorbeeld VMWare ESXi.

Om nieuwe gebruikers van het NexentaStor product kennis te laten maken bestaat er ook een community edition (CE Versie) van het NexentaStor product. Dit product is ook te gebruiken voor persoonlijk gebruik en kent een limiet van 18TB aan bruikbare storage. Ook worden er enkele enterprise mogelijkheden van het product zoals Auto-Sync en de High Availability Plugin niet aangeboden. Inprove IT Infrastructure Solutions biedt ondersteuningsopties voor het gebruik van de Community Edition van Nexenta, maar kan u ook assisteren met het uitproberen van de Enterprise versie van NexentaStor.

Binnenkort komt Nexenta op de markt met een nieuw product: NexentaEdge. NexentaEdge is een high performance block en object storage systeem, gebouwd voor gebruik in omgevingen waar ultieme schaalbaarheid vereist is. Door gebruik te maken van de kennis en ervaring met het ZFS gebaseerde NexentaStor heeft NexentaEdge een paar interessante voordelen ten opzicht van andere scale out storage systemen. Inprove IT Infrastructure Solutions zal een van de eerste partijen zijn die in de Benelux het NexentaEdge product zal kunnen leveren.

NexentaStor high performance ZFS Storage

NexentaStor high performance ZFS Storage

Inprove IT's NexentaStor: High performance ZFS Storage met enterprise features zoals High Availability, Fault Management en Next Business Day en 24x7 4h on-site support.
NexentaEdge scale-out cloud storage platform

NexentaEdge scale-out cloud storage platform

Inprove IT's NexentaEdge: Next Generation high performance Cloud storage platform.
NexentaStor Community Edition

NexentaStor Community Edition

Inprove IT's NexentaStor Community Edition: High performance ZFS Storage met enterprise features voor thuis.
Community Edition

Community Edition

Inprove IT's NexentaStor Community Edition: NexentaStor CE is een aparte versie van de Nexenta storage appliance die specifiek bedoeld is voor persoonlijk gebruik.
ZFS Schaalbare Enterprise Disk Storage

ZFS Schaalbare Enterprise Disk Storage

Het ZFS Filesysteem is een 128bit bestandssysteem dat schaalt tot ongeveer een ZettaByte grootte
ZFS Voordelen

ZFS Voordelen

ZFS Voordelen: Uniek filesysteem, pooled storage, consistent-on-disk, raid-Z, disk scrubbing & I/O.

Meer weten over Nexenta? Neem contact op met de verkoop afdeling van Inprove IT Infrastructure Services en bel nu +31 88 4677683 of mail naar sales@inprove.nl voor direct antwoord op uw vragen of om een afspraak te maken voor een presentatie (in het Nederlands) bij u on-site of remote.