NexentaStor high performance ZFS Storage

sphere

NexentaStor Community Edition

NexentaStor Community Edition of CE is een aparte versie van Nexenta’s NexentaStor product bedoeld voor persoonlijk gebruik of om op een makkelijke manier bekend te maken met het NexentaStor product zonder direct een Enterprise licentie te hoeven kopen of steeds een trial-key aan te hoeven vragen.

Op de Community Edition van NexentaStor wordt door Nexenta geen commerciele ondersteuning (commercial support) geboden. Bovendien ontbreken er in de Community Edition van NexentaStor een aantal mogelijkheden zoals de HA Cluster Plugin en het gebruik van de auto-sync optie voor remote replicatie.

De CE Editie van Nexenta’s NexentaStor wordt geleverd als aparte CD of als Virtual Machine image voor VMWare of Citrix XenServer en is te downloaden via Nexenta’s Community site:
https://community.nexenta.com

De NexentaStor Community Edition eigenschappen op een rijtje:

  • Gratis NexentaStor editie
  • Gebruik toegestaan voor thuisgebruik
  • Maximaal 18TB raw storage capaciteit
  • Enterprise technologie zoals gebruikt in NexentaStor Enterprise editie

Commercieel gebruik en gebruik in productie is niet toegestaan met de Community Edition. Het is bedoeld om mensen ervaring op te laten doen met het NexentaStor product en voor hobby-gebruik.

Ondersteuning op Community Edition
Helaas kan Inprove IT als Nexenta Certified Partner geen ondersteuning bieden op de NexentaStor Community Edition software. Inprove IT kan wel helpen met de migratie van een CE installatie naar een ondersteunde NexentaStor Enterprise Edition oplossing.

De storage engineers van Inprove hebben veel hands-on ervaring met de NexentaStor Community Edition en zijn actieve deelnemers aan het Nexenta Community platform. Hierdoor zijn zij bij uitstek in staat een migratie naar een Enterprise Edition appliance te realiseren.

Houdt er rekening mee dat een Community Edition installatie niet eenvoudig omgezet kan worden naar een Enterprise versie. Om een appliance te upgraden is een herinstallatie noodzakelijk. In de meeste gevallen is het met het oog op ondersteunde hardware het eenvoudigst om de Community Edition appliance in tact te laten en door middel van replicatie te migreren naar een door Inprove IT ondersteunde configuratie.

Heeft u momenteel een NexentaStor Community Edition draaien en bent u geinteresseerd in een migratie of wilt u weten of dit interessant voor u zou kunnen zijn, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.