ZFS Schaalbare Enterprise Disk Storage

Nexenta

Het ZFS Filesysteem is het schaalbaarste bestandssysteem ter wereld wat momenteel beschikbaar is. De unieke eigenschappen van ZFS maken het het bestandssysteem van de 21ste eeuw. Vergeleken met ZFS zijn de bestaande bestandssystemen paard en wagen, waar ZFS een supersonisch vrachtvliegtuig is.

Het ZFS Filesysteem is een 128bit bestandssysteem dat schaalt tot ongeveer een ZettaByte grootte. Om te bevatten hoe groot dat is kun je dit in ogenschouw nemen: als je één (1) ZettaByte gegevens op zou willen slaan heb je met de technologie van vandaag zoveel energie nodig dat je met diezelfde hoeveelheid energie de oceanen zou kunnen koken.

ZFS is een ‘copy on write’ bestandssysteem, wat een scala aan handige eigenschappen met zich meebrengt zoals een vrijwel onbeperkt aantal snapshots en instantane copieen (of klonen) van bestanden of mappen.

ZFS is ontworpen met gegevensintegriteit in gedachte. Iedere keer als een block of een bestand gelezen of geschreven wordt controleert ZFS of het bestand nog steeds hetzelfde is als wanneer het voor het eerst aan het bestandssysteem was toegekend. Dit is een eigenschap die in geen enkel ander bestandssysteem op zo’n rigoreuze wijze wordt aangetroffen.

Wilt u meer weten? Neem contact met ons op.

Of bel ons nu op +31 88 INPROVE (+31 88 4677683)