NexentaEdge scale-out cloud storage platform

sphere

NexentaEdge is Nexenta’s next generation Scale-out storage systeem voor cloud toepassingen. NexentaEdge levert een over meerdere losse servers gespreid storage systeem wat gebruik maakt van een object gebaseerde methode om de opgeslagen data redundant maar toch snel toegankelijk te spreiden.

Anders dan Nexenta’s eerste storage platform NexentaStor heeft NexentaEdge haar wortels niet in Solaris maar is het gebouwd als applicatie voor Linux. NexentaEdge wordt ondersteund voor RedHat Linux, CentOS en Ubuntu en draait alleen op de intel x86 architectuur.

Net als in het NexentaStor product met ZFS wordt ook voor NexentaEdge gebruik gemaakt van crypto technologie voor dataintegriteit met hashing en checksums. En net als in het NexentaStor product wordt binnen het NexentaEdge product ook automatisch gecorrigeerd voor fouten in de hardware, het zogenoemde self-healing van de data.

NexentaEdge maakt gebruik van inline compressie en deduplicatie over het complete storagecluster en kan daardoor significante besparingen in de benodigde capaciteit aan hardware opleveren.

Binnen NexentaEdge kunnen snapshots en replicatie eenvoudig worden geconfigureerd en gebruikt. Wat de NexentaEdge oplossing echt byzonder maakt is de snelheid en eenvoud waarmee storingen in de hardware ‘at scale’ kunnen worden opgevangen. Een ander groot voordeel van NexentaEdge is het gemak waarmee de totale storage capaciteit en performance kan worden uitgebreid door eenvoudig storage servers toe te voegen aan het cluster.

Highlights van het NexentaEdge platform op een rijtje:

  • Linux gebaseerde software defined storage platform
  • Goede integratie met OpenStack
  • Goede integratie met CloudStack
  • Swift en S3 Object API support
  • iSCSI met Cinder support
  • End to end data integriteit
  • Inline deduplicatie over het complete cluster
  • Volledig gedistribueerde architectuur
  • Automatische performance load-balancing

Inprove IT Infrastructure Solutions is een van de eerste leveranciers die NexentaEdge in de Benelux zal leveren. Onze storage engineers hebben goed contact met de ontwikkelaars en supportafdeling van Nexenta en zijn in staat om het NexentaEdge product voor uw cloud goed te implementeren. Inprove IT weet wat NexentaEdge kan en ook wat het niet kan en kan u helpen een goede afschatting te maken of voor uw storagebehoefte een scale-out oplossing de juiste keuze is.

https://nexenta.com/products/nexentaedge