Community Edition

Nexenta

Helaas kan Inprove IT als Nexenta Certified Partner geen ondersteuning bieden op de NexentaStor Community Edition software. Inprove IT kan wel helpen met de migratie van een NexentaStor Community Edition installatie naar een ondersteunde NexentaStor Enterprise Edition oplossing.

De engineers van Inprove IT hebben zelf hands-on ervaring met de NexentaStor Community Edition software en zijn bij uitstek in staat een migratie naar een Enterprise Edition appliance te realiseren.

Houdt er rekening mee dat een Community Edition installatie niet eenvoudig omgezet kan worden naar een Enterprise versie. Om een appliance te upgraden is een herinstallatie noodzakelijk. In de meeste gevallen is het met het oog op ondersteunde hardware het eenvoudigst om de Community Edition appliance in tact te laten en door middel van replicatie te migreren naar een door Inprove IT ondersteunde configuratie.

Heeft u momenteel een NexentaStor Community Edition draaien en bent u geinteresseerd in een migratie of wilt u weten of dit voor u interessant zou kunnen zijn, neem dan contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek.

Of bel ons nu op +31 88 INPROVE (+31 88 4677683).

Nexenta voor persoonlijk gebruik

NexentaStor Community Edition of CE is een aparte versie van de Nexenta storage appliance die specifiek bedoeld is voor persoonlijk gebruik.

Op de Community Edition van Nexenta wordt geen commerciele ondersteuning (commercial support) geboden. Bovendien ontbreken er in de Community Edition van Nexenta een aantal mogelijkheden zoals de HA Cluster plugin en het gebruik van de autosync plugin.

De Community Edition van de Nexenta software wordt geleverd als aparte CD of als Virtual Machine image voor VMware of Citrix Xenserver en is te downloaden via de nexentastor.org wiki.

De NexentaStor Community Edition heeft onder andere de volgende eigenschappen:

  • Gratis NexentaStor editie
  • Gebruik toegestaan voor thuisgebruik
  • Maximaal 18TB raw storage capaciteit
  • Ondersteuning voor user en group quota
  • De mogelijkheid om automatisch de pool uit te breiden

Lees voor de voorwaarden de Community Edition End User License Agreement op nexenta.com.

Commercieel gebruik en gebruik voor in productie is niet toegestaan met Community Edition. Het is bedoeld om mensen ervaring op te laten doen met het NexentaStor product en voor zogenaamd hobby-gebruik.

Community Ondersteuning en discussie op de NexentaStor Community Edition

Op de website van het ‘open source project’ Nexentastor.org is niet alleen de Community Edition versie van Nexenta te downloaden, er is ook ruimte voor ondersteuning op vrijwillige basis en discussie.

Nexentastor.org wordt gefinancierd door het bedrijf Nexenta. Het is dan ook niet verwonderlijk dat veel NexentaStor Enterprise gebruikers een account hebben op de nexentastor.org website.

In de forums op nexentastor.org wordt gesproken over nieuwe features en bugs in de code, maar ook verschillende typen, al dan niet ondersteunde, hardware en combinaties daartussen worden hier besproken.

In 2012 is er voor het eerst een zogenaamd ‘NexentaStor Home Brew Contest‘ gehouden. Een showcase van nexentastor CE gebruikers die bijvoorbeeld in de meterkast thuis of met exotische hardware gebouwde storage appliances.

Voor wie de website nexentastor.org niet interactief genoeg is bestaat er ook een IRC channel op irc.freenode.net: #nexentastor