Koen de Jonge

Koen de Jonge
+31 88 INPROVE
+31 88 4677683
koen@inprove.nl
koen@linkedin

Koen de Jonge
Koen is een open IT entrepreneur. Hij gebruikt graag innovatieve IT technologie om daar werkende oplossingen van te maken en daar vervolgens een boterham aan te verdienen. Met zijn achtergrond in High Availability Unix en Linux systemen sinds de jaren 90 weet hij als geen ander hoe belangrijk beschikbaarheid kan zijn, maar ook hoe fragiel een HA systeem kan worden als je het verkeerd implementeert. Koen houdt van “IT die gewoon werkt”. De perfecte IT oplossing is er een waarvan de gebruikers vergeten dat die er is omdat je niet merkt dat er aan gewerkt wordt om hem draaiende te houden.

Koen zag het het internet veranderen van een academische omgeving naar een open markt. Dat beschikbaarheid van systemen cruciaal is bij het aanbieden van diensten was hem direct duidelijk. Koen weet met telkens nieuwe en verfrissende metaforen ingewikkelde IT onderwerpen heel eenvoudig uit te leggen en ze daardoor inzichtelijk te maken.

Meer over Koen de Jonge
Koen is de echtgenoot van een hele lieve vrouw Tessa. Zij is als Kinder- en Jeugdgedragstherapeut, een specialisatie van de kinderpsychologie, verbonden aan SDW. Samen hebben Koen en Tessa drie kinderen, Emma, Huub en Lieke. De hond Cantos en het konijn Snuffie III horen er ook bij.
Omdat Koen goed begrijpt dat in deze wereld van social media zijn werk en privé moeilijk tot niet van elkaar te scheiden zijn, probeert hij dit ook niet.

“Het is heerlijk om met klanten af en toe even over iets anders dan computers te praten, dat maakt je meer mens.”

Koen houdt van zeilen en probeert ieder jaar deel te nemen aan de Brio Zeilmarathon in Friesland. Koen geniet van kunst en cultuur, dus je kunt hem regelmatig spotten in een museum of in theater Kunstmin in Dordrecht.